11 Temmuz 2014

Yazdeniz' im için...

Merhaba,
İçinde bulunduğumuz bu kutsal günlerin herkese sağlık, huzur getirmesini ve ruhlarımızı daha da güzelleştirmesini diliyorum.Uzun süredir sizlerle buluşamadım. Sağlık olmayınca hiçbir şey olmuyor. Yazın ortasında zatürre oldum ve hastanede yatmak zorunda kaldım. İyileşme sürecim devam ediyor aslında fakat gözüm biraz açılınca canım yeğenlerimden Yazdeniz' in doğum günü hediyesini hazırladım ve sizlerle paylaşmak istedim.
Yazdeniz' im, yazma yeteneği olan bir çocuk. Çok güzel hikayeler ve şiirler yazar. Ona, bu yetisini sergileyebileceği bir defter hazırlamak ve doğum günü hediyesi olarak vermek istedim.
Önce defterin kabını vintage pembeyle boyadım.Kuruduktan sonra dekupaj tutkalı sürdüm. Vernikten daha güzel bir görüntü oluştu. Yazdeniz' in fotoğrafının çerçevesiiçin takı malzemesinden yaralandım. Fotoğrafın zaman içinde bozulmaması için ise porselen parlaklığı veren "sır vernik, dedikleri bir vernik çeşidi kullandım. Fotoğrafı çerçeveye yerleştirdikten sonra üzerine bu vernikten bolca döktüm ve kurumasını bekledim. Kuruyunca cam görüntüsü oluştu.
Defterin bu kısmında ise çıktısını internetten aldığım bir resmi kullandım. Çıktının altına goblen etamini yapıştırdım. Kuruduktan sonra önce sprey vernikle vernikledim ve o da kuruduktan sonra sır vernik sürdüm. Böylece dokulu bir deri görüntüsü oluştu. Çift taraflı bantla deftere yapıştırdım. Etrafını elimdeki malzemelerle süsledim.
En kısa sürede, sağlığıma kavuşur kavuşmaz, yeni minyatür mobilyalar yapmak ve sizlerle paylaşmak arzusundayım. Sevgiyle, keyifle ve sağlıkla kalın, hoşça kalın:)

14 yorum:

  1. Çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm klimalara dikkat etmeli.Yazdenizin doğum günü kutlu olsun mutlu uzuun bir ömür geçirsin inşallah.Defteri çok beğendim çok zarif olmuş Gülay hanım ellerinize sağlık.sağlıklı günler diliyorum sıcacık bir de kucaklama gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ezem hanım, ben de sizi sevgiyle kucaklıyorum:)

      Sil
  2. Çok anlamlı bir hediye olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Gulay hanım geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Yazdeniz çok şanslı, hediyesi pek güzel olmuş, güle güle kullansın, nice mutlu yaşları olsun. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Esra hanım. Bu çalışmamda da sizin paylaşımlarınızdan öğrendiklerim var. Sizi sevgiyle kucaklıyorum:))

      Sil
  4. Canım Ablacım, ne şanslıyım ki benim böyle muhteşem bir ablam, kızlarımın da böyle bir halası var: Sevgi dolu, üretken, yol gösteren, içten, özverili, ... Hatırlatırım ki Yazdeniz'in sınıf arkadaşları yeğenin olmak için sıraya giriyordu. Teşekkür ederim, esirgemediğin sevgin için.
    Abacım, hastalık dahil hiçbir olumsuzluğu yakıştıramadığımız abacım, hasta olunca sen, hepimizin kolu kanadı kırıldı sanki, panik olduk, tuhaf olduk. Belki ağız tadıyla , hasta yatağında rahat bile ettiremedik seni. Geçmiş olsun, bir daha olmasın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Nehir' im, kardeşimin en güzel armağanı! Senin ablan ve çocuklarının da halası olmak benim için gururdur. Yaşamıma kattığın her şey için sonsuz teşekkürler:)
      <3 Seni sonsuz seviyorum <3

      Sil
  5. sevgili gulaycim,,,,
    once cok cok gecmisler olsun..kendine iyi bak....
    yaz gunu nasil oldu bu hastalik..
    ogretmenim:)))))))aslinda cok minyatur yapmak icin tesebbus ettim,,ama vakittemi yok nedir..
    aslindsa bir cok materyelle geldim amerikadan
    ama nereden basliyacagimi bilemedim,,komik ama boyle iste
    hediyesi cok guzelll,,keyifle kullansin
    opuyorum seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihan hanım blogumu şenlendirdiniz:) İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Minyatür konusunda elimden geldiğince her türlü yardıma hazırım. Amerika' dan getirdiğiniz malzemeleri merak ettim doğrusu:)) Sevgiyle kucaklıyorum sizi:)

      Sil
  6. Ablacım, çok çok geçmiş olsun, yaz hastalıkları sanki daha ağır oluyor. Bir an önce eski enerjine kavuşursun inşallah. Hediyen harika olmuş, sır vernik uygulaması zor bir verniktir ama ne güzel durmuş bu çalışmada. Ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  7. Gülay Hn.
    Çok geçmiş olsun. Anı defteri çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
    Yeğeninize de bol yazılı günler dilerim.
    Sağlıc akla kalın...
    Bloguma da beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hemen ziyaretinize geliyorum:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...