21 Ekim 2014

"Pembe-Beyaz Sevdası" Tamamladı.

Merhaba!
Uzun zamandır yayın yapamadım. İçinde yaşadığımız ve beynimin hiçbir kıvrımının kabul etmediği olaylar beni her şeyden soğuttu. Olaylardan biraz sıyrılmak ve yaşama tutunmak adına -yakın zamanda diyerek sizlere söz verdiğim -yemek odası takımı için kolları sıvadım. Umarım bu kadar sıkıntı içinde biraz olsun sizleri keyiflendirebilirim.



1:12 oranındaki sandalyelerin kalıbı. Malzeme olarak mukavva kullandım. Her birinden üçer tane kesip tutkalla birbirine yapıştırdım.
Sandalyelerin ön ayaklarını ise kağıt boncuk yapma yönteminden yararlanarak yaptım.


1:12 oranındaki masanın ayak kalıbı. Herbiri üç kat mukavvadan oluşan dört tane ayak hazırladım ve orta kısımdan birleştirdim.

Konsol ise tamamen ahşaptan. Kapakların üzerindeki çiçekler takı malzemesinden. Ayaklarında, yine kağıt boncuk yöntemini kullandım.




Vazo takı malzemesinden. Çiçekler ise tel ve ojeden. Yapımını birkaç yıl önce youtubetan izlemiştim. Ne yazık ki bağlantı veremiyorum. Bu nedenle üzgünüm çünkü bağlantı vermek gerektiğine inanlardanım. Emeğe ve fikre saygım sonsuz.
Tüm insanlığa keyif dolu huzurlu günler diliyorum.

36 yorum:

  1. inanamıyorum nasıl tatlı bir takım olmuş beni de heveslendiriyorsunuz bu minyatür işine ama çok çok emek incelik istiyor ayrıntılı anlatımınız için teşekkür ederim denemeye kararlıyım.ellerinize emeğinize sağlık bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Başlarsanız inanın çok sevinirim. Türkiye' de bu hobiyle ilgilenen çok çok az, hobi arkadaşı bulmakta zorlanıyorum. Sevgiler...

      Sil
  2. Hi! A beautiful set, you make great furniture! Greetings from Belgium :-)

    YanıtlaSil
  3. Bi maniniz yoksa,bu akşam size oturmaya gelicez :) hatta ben o güzelim berjere oturup,ayaklarımı o tatlı tabureye uzatıcam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili basilyus, böyle bir şey olmasını o kadar çok isterim ki...Bunu, İzmir' e yolun düşerse verilmiş bir söz olarak kabull ediyorum <3

      Sil
  4. çalışmalarınız bana huzur veriyor resimleri incelerken çok şeyler öğreniyorum.paylaşımlarınız için teşekkürler.ellerinize emeklerinize sağlık hepsi muhteşemmmmmm

    YanıtlaSil
  5. gulaycim,,,inan gozlerime inanamadim.
    harikasin,,,cok isterdim bunlari yapmayi
    ama nedense bir turlu baslayamiyorum..
    belki bir ucundan baslasam gelir gerisi,,,,
    cok hos bir takim olmus,,cok muntazam,,,cokta zefkli
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yeşekkür ederim, Cihan hanım:) Haydi siz de başlayın da hobidaşım olun:) Yalnız yalnız dolaşıyorum buralarda:))

      Sil
  6. Gülay hanım gerçekten çok güzel bir takım ortaya çıkartmışsınız, harika gözüküyor, ellerinize emeğinize sağlık, kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Özden bey. Sizin beğenileriniz benim için çok önemli:))

      Sil
  7. Hocam çok guzel olmus eserler

    YanıtlaSil
  8. "Aklın fazla geldiği yerde zihin meşguliyet arar" demiş bir bilge. Bu sözü okurken aklıma sen geldin canım ablam. Harika eserler ortaya çıkarmışsın. Bu eserler sınırlarının dışına çıkmalı, sergilenmeli. Her konuda başarılı bulduğum, örnek aldığım güzel kadın. Seni sevgiyle kucaklıyorum. Sevgi ve Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Sergi vaktinin geldiğinin ben de fatkındayım. En kısa zamanda girişimde bulunacağım.

      Sevgili Neslihan, örnek alındığını bilmek insana büyük sorumluluk yüklüyor. Umarım, bu yükü layığıyla taşıyabilirim. Kucak dolusu sevgilerimle...

      Sil
  9. Amanın ben bunu nasıl kaçırdım :)) Hem de bu ara bu kadar pembe beyaz çalışırken. Süper, süper. Her ayrıntı ayrı güzel. Aksesuarlar, kırlentler... Bayıldım:)))

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık. Nebibe

    YanıtlaSil
  11. Ben sandaleyenin yapimını pek anlamadım ön ayakların yapımını anladım da arka ayaklar nasıl oluyor yani gövdeyele beraber mi acaba.rica etsem tekrar bi kalıp çikarabilirmisiniz yada detaylı bi şekilde anlatabilirmisiniz.şimdiden tşk ederim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hülya hanım, dördüncü fotoğrafta sandalyelerin kalıpları var.
      Uzun çubuk şeklindeki kalıp, sandalyenin arka bacakları. Sandalyenin
      arkası ve oturma yeri bu çubukla birleştiriliyor. Çubuğun üzerindeki işaretleri
      takip ederek birleştirmeyi yapabilirsiniz. Sevgilerimle....

      Sil
  12. Çok tsk ederim şimdi anladım :-)

    YanıtlaSil
  13. Gulay abla cok yeteneklisin . Ablamin boyle minyatur esyalara ilgisi oldugu icin hediye olarak bu yemek masasini yaptim. Dogacak yegenim icin besik yapmak istiyorum. Lutfen kalibini paylasabilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sevgi, önce çok teşekkür ederim. Senin adına çok mutlu oldum "yeğen sevgisi" nedir çok iyi bilenlerdenim. Allah yüzünü görmeyi ve sevmeyi nasip etsin. Şimdiye kadar hiç beşik yapmadım ama sana söz en kısa sürede yapıp kalıbıyla birlikte paylaşacağım. Kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  14. Gulay abla cok yeteniklisin tum yapimlarina baktim . Bu yemek masasini kolay buldugum icin buni yapmaya karar verdim. Benim ki pek olmadi ama neyse :)

    YanıtlaSil
  15. Çok çok güzel olmuşlar.Kullandığınız malzeme maket kartonu mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Zeynep hanım. Malzeme olarak bildiğimiz mukavvayı kullanıyorum ama her parçadan 3'er adet kesiyorum ve üst üste yapıştırıyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiyle ve keyifle kalın...

      Sil
  16. ben 12 yaşındayım bu minyatürlere bayılıyorum evde deniyorum yapmaya çalışıyorum ama galiba sizin atölyeniz varmış maalesef ben evdeki imkanlarla yapmaya çalışıyorum sadece bir şeye takıldım oturma grubundaki tekli koltukları nasıl yaptınız? çok merak ediyorum benimle paylaşırmısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, bloguma hoşgeldin:) Benim atölyem yok, ortalık kirleniyor diye evimin bodrumunda çalışıyorum. Ben 2010 yılından beri minyatür mobilya yapıyorum. Senin beğendiklerine gelene kadar ben de çok hayal kırıklıkları yaşadım ama yılmadım. Bana göre minyatür "sevda ve sabır" ister. Anladığım kadarıyla sende "sevda" var, biraz "sabır" etmen gerekiyor. İstersen şöyle yapalım daha basitten başlayalım seninle.Tuvalet kağıdı rulolarından yaptığım koltukları yaparak başla. Aşağıda linklerini veriyorum. Haydi göreyim seni, yap ve resimlerini benim e-postama gönder ben de onları burada yayılayayım, ne dersin? Seni kocaman öpüyorum. Sevgiyle ve keyifle kal.

      http://keyfiminyatur.gulay.temizel.org/2013/12/tuvalet-kagd-rulosundan-koltuk.html

      http://keyfiminyatur.gulay.temizel.org/2013/12/tuvalet-kagdndan-bir-koltuk-daha.html

      Sil
  17. Великолепно

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...